Известие

Collapse
No announcement yet.

изведнъж син пушек

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• изведнъж син пушек

Привет колеги
    Преди няколко дни смених маслото на алфата с 10в40 и всичко си беше нормално до вчера.Днес ставам паля колата оставям я около 5мин. на празен ход и след това тръгнах да се прибирам от банкет и след като дигна около 80-тина градуса и реших да я разкърша малко и какво да гледам при около 4000об. колата взе да припушва.Спрях и на място я форсирах няколко пъти 4000-5000об. и колата си пуши доста син пушек,преди това единствено ми е изпушвала съвсем леко при около 7000об. поне така ми каза приятел който караше зад мене.За втори път слагам едно и също масло и преди това го нямаше това пушене
    Може ли да е от некачествено масло или изведнъж мотора(2.0тс) се е скапал.
    Last edited by lokara; d.m.y г., 13:00.

Първоначално публикувано от lokara Покажи съобщение
    Привет колеги
    Преди няколко дни смених маслото на алфата с 10в40 и всичко си беше нормално до вчера.Днес ставам паля колата оставям я около 5мин. на празен ход и след това тръгнах да се прибирам от банкет и след като дигна около 80-тина градуса и реших да я разкърша малко и какво да гледам при около 4000об. колата взе да припушва.Спрях и на място я форсирах няколко пъти 4000-5000об. и колата си пуши доста син пушек,преди това единствено ми е изпушвала съвсем леко при около 7000об. поне така ми каза приятел който караше зад мене.За втори път слагам едно и също масло и преди това го нямаше това пушене
    Смени горивото ...аз имам покъртителни случки след зареждане в шел

Comment

Ако този "син пушек" мирише на изгоряло масло имаш 2 алтернативи - да смениш маслото или имаш някакъв проблем по мотора - запушен маслен сепаратор, гумички на клапани, сегменти итн
      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Ами преди да налея новото масло бях за засичал колко ми гори 1л./10000км.,маслен сепаратор един път е чистен преди 1год.А от горивото как може да повлияе

Comment

Привет колеги
          Градски какъв бълвоч си турил на колата
          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Ами понеже колата я карам само със Селения 10в60,но понеже нямах парици за него сега съм с Аджип 10в40.Откакто съм сложил маслото и съм минал около 1-1500км. и от щеката не е мръднало при положение,че колата си я настъпвам особено на извънградско
            Last edited by lokara; d.m.y г., 14:02.

Comment

Ами понеже колата я карам само със Селения 10в60,но понеже нямах парици за него сега съм с Аджип 10в40.Откакто съм сложил маслото и съм минал около 1-1500км. и от щеката не е мръднало при положение,че колата си я настъпвам особено на извънградско
              Ееее маслото не е лошо, значи търсиш другаде проблема...
              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

преди да счупя картера пак бях с Аджип,но това нещо го нямаше.Преди 10-на дена смених картер и ново масло и днес забелязах,че колата пуши така преди го нямаше този пушек.Маслото наистина не е лошо,но пък може и самото него,може да му има нещо или поне на мене ми се иска да е така и да не е от мотора

Comment

Има няколко процедури които могат да ти помогнат да разбереш къде е проблема. Ще се опитам да ти изброя някои от тях и да ги пробваш ако имаш възможност.

1. Откачаш от смукателя маркуча за картерната вентилация и на загрял мотора палиш. Трябва да усещаш хем да духа хем да дърпа на вътре така на пулсации без да пуши синьо или поне не много. - Малка част от проверката на състоянието на сегментите.

2. Мериш компресия на студен мотор без да развърташ много мотора. По 3 оборота на цилиндър. - Висока компресия над 13 бара на някои цилиндър ще ти подскаже, че там има масло.

3. На студен мотор и извадени свещи развърташ на ръка мотора бавно докато му направиш поне 3 оборота. Като гледаш между оборотите да имаш паузи. После си докарваш буталата близо до гмт и гледаш дали има мазно петно върху някое от тях. Ако има то там ти капва от главата. Демек някоя гумичка или водач.... и ако всичко пък е точно минаваш на точка 4.

4. Купуваш си минимум 2 литра газ за осветление. Докарваш всички бутала на средата. Точиш маслото ако е ново и искаш да си го налееш пак. Започваш да пълниш през свещите всички цилиндри с газ (до нивото на свещите) докато на всички започне да се задържа газта на едно ниво поне за 20-тина минути. Това може да отнеме доста време и газ. Може и 3 литра да си купиш. Но не повече. Ако само на 1 цилиндър имаш проблем то 3 литра ще са ти достатъчни. Ако след 3-тия литър отново въпросния цилиндър се изпразва както в началото. Заебаш всичко, теглиш и една майна... оставяш я поне 12 часа да се изтече хубаво, наливаш си маслото и събираш пари за сегменти. Ако пък имаш късмет и всички цилиндри започнат да държат газта добре пак си изчакваш да се изтече и разхода на масло ще е в историята поне още няколко 10-ки хиляди километра
                  Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Тази процедура дава голяма успеваемост при много случай на слепнали маслени сегменти. Предимно това става при каране на къси разстояния, студен мотор, и всеки път това комбинирано със бързане за работа например демек на почти всичката газ. И в комбинация с гъсто масло пък ускорението на процеса е не знам по колко

Лично при мен съм го правил на няколко мои и клиентски коли и успеха е поразителен. Обикновено на коли с разход от сорта на литър на 1000 след процедурата не можеш да хванеш дали имаш разход после. На щеката не мръдва. Разбира се ако проблема е от такова естество.

Лично аз не съм имал кола на която да не е дало ефект, но със сигурност ще има случай в който няма да е това проблема. Но това се разбира дали ще даде ефект или не. Обикновено на някой цилиндър първия път като му налееш и то се изтича почти веднага. След 4, 5-тото наливане вече се застоява и то доста. Хватката е да започне да застоява повече от 20-тина минути. Това е признак, че сегментите вече са отпуснали

Картер не съм свалял никога при такава процедура. Чакам понякога и 24 часа на отворена пробка.

А ти щом нямаш разход на масло не я пипай

ЕДИТ: Снимка от един орел Даваше 3 литра на 100 км. разход. Конкретно на този цилиндър първото наливане не мога да смогна да напълня цилиндъра. Толкова бързо изтича.
                    Attached Files
                    Last edited by oem; d.m.y г., 15:34.

Comment

Ами преди да налея новото масло бях за засичал колко ми гори 1л./10000км.,маслен сепаратор един път е чистен преди 1год.А от горивото как може да повлияе
                      На Л.С. бих ти разказал мойте наблюдения и проблеми.
                      Но отново те съветвам да сипеш бензинец от друга бензиностанция, различна от последната преди пушека

Comment

Ами колеги сега ходих до магазина на един роднина и си взех един списък с ценички на лагери,сегменти,гумички гарнитура,че май на там отиват нещата.

Comment

По принцип няма по-хубаво от ревизията на мотора стига да е направена качествено. Ако си го решил обмисли го добре.

Comment

ами почти сигурно,че ще има ремонт просто трябва да се уговоря допълнително с един човек.Парите ги имам,пък и частите не са много

Comment

ами почти сигурно,че ще има ремонт просто трябва да се уговоря допълнително с един човек.Парите ги имам,пък и частите не са много
                              Ти май още с пускането на темата си се самонавил А аз се опитвам да те спасявам

Comment

Working...
                              X